HTML

Internetadó

2008.04.11. 13:17 :: Bay Áron

Mindenhol arról lehetett olvasni a napokban, hogy a kormány újabb burkolt adó bevezetését fontolgatja. Önmagában már az is ambivalens érzéseket indít meg bennem, hogy ez tuljadonképpen egy kultúrális adó lenne. Volt szerencsém betekeinteni a Digitális Írástudás Akciótervbe, amelyben azt a törekvést lehet részletesen olvasni, hogy milyen módon kívánja a kormányzat csökkenteni a digitális analfabetizmust Magyarországon. Egy ilyen lépés egyrészt homlokegyenest ellent mond ennek, ellentmond az Európai Uniós törekvésekkel is és negatívan hatna az internetpenetráció növekedésére is. Ebből a szempontból már nem állunk annyira rosszul, mert átléptük a 40%-os határt, az Uniós átlag pedig 50% feletti, de még mindig van hova fejlődni.

Miért akarunk ebben is mégjobban lemaradni? Érthetetlen és elfogadhatatlan számomra a felvetés, és ez is jól mutatja, hogy mit eredményez, ha hozzá nem értő döntéshozók nem egyeztetnek a megfelelő szervezetekkel, testületekkel, akik már az ötlet felvetődésekor jelezték volna, hogy ez nagyon nagy hiba lenne. Sok jó szakember van itthon, akiknek lehet adni a véleményére. Miért nem kérdezzük őket először? 

Tudom, túl kézenfekvő lenne. Mielőtt bárki azt hinné, hogy ezzel a jelenlegi hatalmat minősítem, jelezném, téved. Ezt amióta az eszemet tudom, mindenki elkövette már, számtalan kérdésben. Pedig mindig van olyan, akitől lehetne kérdezni... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr42421187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.